CFO

Swiss Sense

Beddenspecialist met 95 jaar ervaring als beddenmaker. Sinds 1918 fabriceren zij bedden in het Brabantse Uden en vanaf 2007 zijn zij bekend onder de huidige naam Swiss Sense. Een groot deel van de producten produceren ze in eigen fabriek. De producten zijn in 63 winkels verkrijgbaar en ook via de online webshop. Zo leveren ze maar liefst 35.000 boxsprings per jaar en worden deze netjes bij onze klanten thuis geleverd en gemonteerd.

Opdracht.

De rol van CFO ad interim ingevuld met als opdracht de structurering Finance en IT functie in  sterk gegroeide groep van bedrijven. Primaire focus ligt op de (her)inrichting van de financiële en IT functie, Cashflow forecast, Financiële rapportage en consolidatie, IT infrastructuur ingericht in de Cloud, completering implementatie van ERP applicatie (SAP) en Point of sales, Corporate Finance, Cashmanagement Rabobank. Leiding aan 11 medewerkers. Lid directie.

Carel is a high-profile, excellent finance professional who managed to restructure the finance department of a medium sized retail company almost from scratch up to a high-level reporting unit in a relatively short period of time. Apart from his expertise in the area of finance he also has an extensive knowledge of IT in particular and business processes in general. N. Moolenaar, CEO

We hebben bijna een jaar lang intensief met Carel samengewerkt in een omgeving die erg turbulent was toen Carel er begon. In een jaar tijd heeft Carel op zeer deskundige wijze belangrijke verbeteringen tot stand gebracht samen met zijn team. Carel heeft het overzicht en relevante kennis op het hoogste niveau en tegelijkertijd schuwt hij de details niet, een echte "met de voeten in de klei"mentaliteit.
In de wereld van de interim-professionals lopen niet alleen maar pareltjes rond en is het belangrijk voor écht complexe klussen om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden. Carel behoort wat mij betreft tot het beste koren en ik kan Carel direct aanbevelen voor taaie financiële en organisatorische vraagstukken. A. vd Heijden, partner Baker Tilly Berk

 

Nico Moolenaar CEO ai Swiss Sense Bezoek de website