Blog


 

Elk bedrijf verdient haar eigen (partime) CFO

24/7 Ondernemer.

mijn bedrijf groeit, maar hoe regel ik die financiering?

U bent Ondernemer. En dat bent u 24/7. U heeft intussen een mooi bedrijf opgebouwd en steeds vaker loopt u tegen een situatie aan waarvoor u eigenlijk een dure adviseur, vaak uw accountant, weer voor moet raadplegen. ’s-Avonds in bed spoken vragen door uw hoofd als “mijn bedrijf groeit, maar hoe regel ik die financiering?” Of u stelt zich de vraag: “hoe moet ik mijn interne organisatie, mijn processen aanpassen om de omzet groei te ondersteunen?” Ook zeer herkenbaar is de vraag: “wat levert die omzet groei nu onder aan de streep op? In Welke product-markt combinaties kan ik daarom het beste investeren?” En wat te denken van knelpunten in uw administratie, automatisering of HR proces?

A 08 mei 2017 / / Carel van Goch / Lees meer

Een ras ondernemer stelt zich voortdurend nieuwe doelen

Ondernemen is risico’s nemen, vooruit kijken, kansen zien, maar ook af toe ‘onderuit gaan’

Luctor et emergo

Hoe mooi is het om mee te mogen maken: een onderneming die in de afgelopen crisis nog “op de kleintjes moest passen” en zoals zovelen bedrijven bij wijze van spreken aan de hand liep van de bank, heeft gestreden voor haar voortbestaan, zich intussen heeft verbeterd en het belangrijkste van alles toch markt aandeel heeft kunnen behouden of uitbreiden. Hoe mooi is het om te zien dat deze onderneming nu weer durft te investeren, uit te breiden naar nieuwe (geografische) markten en nieuwe product markt combinaties, en het vertrouwen krijgt van haar klanten en hierdoor bijna ongelofelijke groei percentages kan laten zijn van jaarlijks 25% en meer.

A 20 november 2015 / / Carel van Goch / Lees meer

Nieuwjaarswensen en goede voornemens

Heeft u mooie feestdagen gehad? Gezellig met familie en vrienden gekookt, getafeld en bubbels gedronken? Heerlijke oliebollen gegeten? Nu de kruitdampen van het vuurwerk weer opgetrokken zijn, begint voor werkend Nederland het nieuwe jaar, de uitzonderingen onder ons daargelaten die vrijdag al de eerste aftrap gedaan hebben.

Via deze blog wens ik graag al mijn zakelijke contacten, maar vooral ook iedereen die ik in 2015 voor het eerst ga ontmoeten, een geweldig zakelijk jaar!

Natuurlijk hoop ik dat u persoonlijk ook een goed jaar tegemoet gaat, want ik hoef u niet te vertellen wat dreigt te gebeuren wanneer prive niet in balans met zakelijk is.

A 04 januari 2015 / / Carel van Goch / Lees meer

Spreadsheet fouten kosten bedrijfsleven veel geld

Onlangs werd in de New York Times in het Investeringen katern, melding gemaakt van een deal waar Goldman Sachs de financiële adviseur was bij een fusie tussen de miljarden bedrijven Vista equity partners en Tibco Software inc.

An Oops for Goldman Sachs in Its Advice on Vista-Tibco Merger. David Gelles, New York times

Gedurende de laatste dagen van de onderhandelingen was door Goldman Sachs een fout(je) gemaakt. Verwarring rondom een spreadsheet had er toe geleid dat Goldman Sachs een te hoge omvang van het geplaatste aandelenkapitaal in Tibco, aan de koper, Vista, had gepresenteerd.

A 26 november 2014 / / Carel van Goch / Lees meer

Draagt (uw) controller bij aan succes?

Waarom concluderen we al jaren achtereen naar aanleiding van onderzoeken dat we niet “op de winkel moeten passen”, maar proactief, innovatief moeten zijn. We moeten business controller zijn. Dit werd twintig jaar geleden al, gedoceerd, sterker nog, was het doel van de HOFAM opleiding die ik destijds gevolgd heb. Wat is er intussen gebeurd of juist niet gebeurd?

Waarom zijn we dan nog steeds geen strategische partner=business controller?

 

Aanleiding van deze blog is een onlangs gepubliceerd onderzoek van, BDO en hoogleraar verander management Anton Cozijnsen over het geheim van bedrijf succes, en de rol daarin van de CEO en CFO. Zij concluderen dat de CEO en CFO “te veel op de winkel passen”, niet innovatief zijn, zij kijken niet voldoende vooruit.

A 31 oktober 2014 / / Carel van Goch / Lees meer