Projectmanager SSC

VION Food Group

Het betreft een internationaal opererend foodbedrijf dat actief is op het gebied van hoogwaardige voedingsmiddelen. VION Holding N.V. is niet beursgenoteerd en heeft één indirecte aandeelhouder, NCB Ontwikkeling, die gelieerd is aan de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO). ZLTO is een vereniging voor ondernemers in de groene ruimte met een agrarische achtergrond.

VION Food kent een productportfolio dat bestaat uit vers varkensvlees en vers rundvlees, en daarvan afgeleide producten voor retail, foodservice en vleeswaren- industrie. VION Food Group levert klantspecifieke producten en innovatieve concepten aan retail-, industriële en foodserviceklanten in de thuismarkten Nederland en Duitsland, in Europa en de rest van de wereld.

Shared Service Center.

Voor alle werkmaatschappijen van VION Food Nederland BV, en enkele klanten buiten de divisie, worden alle transactionele financiële en payroll processen, op één locatie uitgevoerd. Sinds haar oprichting, twee jaar geleden, was het SSC beleid in het bijzonder gericht op concentratie van personeel en middelen op één locatie. De door mij uitgevoerde projecten waren deels gericht op concentratie en integratie van een buitenlandse vestiging in het SSC, maar vooral zijn op de ontwikkeling naar volwassenheid van het SSC. Het transactie gerichte SSC wordt een dienstverlenende organisatie.

  • Standaardisering en documenteren van processen. (=voorbereiding SAP implementatie)
  • Kwaliteitsverbetering van dienstverlening en medewerkers.
  • Formaliseren van klant-leverancier relatie. (SLA)
  • Organiseren van de verandercapaciteit m.b.v. een projectenkalender.
  • Prestatie meting van processen.

Carel is een Finance professional die zeer gedreven en gemotiveerd is. Hij draagt zorg voor een juiste afronding van projecten. Hij neemt het eigenaarschap van projecten zeer serieus. Het was prettig om met Carel samen te werken.

 

Harald de Rooij Head of Financial Shared Service Center Vion Food Nl Bezoek de website